Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

kalau sy ttp dgn pendirian nama pilihan sy ...sbb sy yg mgndung, skit beranak semua sy yg Rasa...

letak jak nama yg puan mahu, nama yg mertua bagi jadikan nama panggilan di rumah mertua saja...

Alhamdulillah saya dari anak ptama sampai laaa nk masuk no.6 nama2 anak semua saya yg letak...

suruhla mil tu ngndung. ha pstu bg la nama kt ank sndri. letih dgn pangai mentua cmni. meluat

sibuk je mil tu..hurmmm..syukur mil i xmcm tu... atau letak satu ur choice and ur mil choice.

Bincang elok2. Terus terang je. Anak awak sis. Kenapa org lain sibuk2 mcm tu anak dia.

Kalau sy kat tmpt sis sy tolak sbb sy yg susah pyh mengandungkan anak. Terpulang.

Mix la nama yg awak nak dgn nama yg mertua awak nak. Huhuhu, cuma pendapat 😊

bincang elok² ngan suami...xpon gabungkan nama mertua bagi & awak punya....

Suka hati lah nk letak nama apa. Bukan anak mertua awak. Buat tak tahu je.