Kurang selera makan

Saya pregnant 9w . Tapi sepanjang pregnant ni mmg tak lalu makan langsung . Kadang² makan sikit ja sbb terlalu lapar . Tu pun muntahkan semua balik 😢 . Sampai menangis punya lapar tapi langsung tak boleh makan apa . Nasi pun boleh kira ja dua kali dlm seminggu baru makan tu pun sejemput dua jemput . Ada solution apa² yg boleh membantu saya . Risau keadaan baby tak cukup zat nutrisi sbb maknya tak lalu makan 😭

8 Balas

I feel you sis! Sedih kan tak dapat nak makan, nak makan tapi nanti muntah. Pastu lapar 🥹 saya pun masih try and error, makan je mana yang boleh telan, pastu kalau muntah, rileks kejap lepastu makan benda lain. Tapi sekarang masih tak dapat rentak lagi sesuai makan apa. Saya redha je sekarang. Kadang makan tu selera, tak lama lepas tu mesti mesti naik ke tekak loya sendiri pastu muntah. Takde sebab pun muntah 🥲 semoga kita kuat bersama ye #firstmom