Tidak nampak kantung.

Saya pregnant 8minggu kalau ikut kitaran haid. Tp bila scan kantung pun tak nampak. Scan bawah pun tak nampak.Doktor kata bukan luar rahim cuma masih sgt kecil. Ada ke yg pernah mengalami seperti saya?

1 Balas

Puan period teratur tak? Cycle normal dlm 25-30 hari atau lebih? Mcm sy dulu pun sepatutnya dah lebih 8w+ tak silap, tp bila scan baru nmpk kantung 5w1d ikut bawah. Cumanya doktor ada inform yg kemungkinan besar sbb period sy tk teratur dan cycle panjang tu jd faktor usia kandungan lari agak jauh. Bila repeat scan lepas 2 minggu tu nampak ada perubahan positif dr segi size kantung, jd dpt REDD dan tk ikut EDD asal (sepatutnya 12/12/21, tukar ke 23/12/21). Skrg sy dh 36w alhamdulillah. Yg penting monitor ada turun darah yg terlalu byk mcm darah period diikuti dgn sakit perut lain mcm atau tk. Bykkn berehat dan teruskan consume folic acid ya 😊

3y ago

Haa mungkin sbb kecik lg tu. Takpe next time scan mana tau dh boleh nmpk kantung dan janin, sekali pakej dgn heartbeat ke kan hehe doa byk byk puan 😊