Hi mommy semua. Nak luahkan saja. Jangan judge saya ye

Saya pregnant 8 week alhamduillah. And baru baru nie scan baby. Nurse kata ada dua. Tak tahu nak happy ke tak. Sebab kadang ada terfikir nak gugur ekonomi buat kan saya rasa tak ready semua nie. Dengan saya tak kerja. And bila nak kerja mesti kebanyakkam company taknak amik. Yelah sebab pregnant kan. Saya ada komitmen yang nak perlu bayar.. Saya taknak susah kan suami, suami pun ada bende nak kene bayar. Sejujurnya saya nak anak nie cuma entah lah hati nie banyak berbelah bagi dari segi semua bende. Mommy semua jangan judge yee. Kalau boleh bagi lah kata semangat sikit. Kalau tak tahu nak cakap bende baik. Diam je terima kasih.

68 Balas

Hi sis, congrates dapat twins 🥰. Insha allah semuanya akan dipermudahkan. Percaya pada rezeki yang allah berikan. Insha allah setiap baby yang lahir allah hadirkan rezeki yang kite tak terduga. Serahkan semuanya pada allah. Yakin pada perancangannya ya😇insha allah semua allah dah atur sebaiknya. Mommy jaga kesihatan dan jangan banyak befikir😊

Sy dulu preggy ank sulung pon mmg ekonomi x stabil, tido ats toto je, duduk rumah sewa pon yg murah2, mmg x de pape. Tapi percaya setiap ank tu rezeki 😁😁 alhamdulillah dah nk masuk no3 ank, rezeki makin bertambah 🤲🏻 Allah akn hantar rezeki melalui anak2. Dosa kalo gugurkan kandungan sbb itu rezeki Allah bg

jgn fkir nk gugurkan ank tu sis. InshaAllah akn ada rezeki utk stiap ank. sy ckp ni sbb dh ada pengalaman. sbb sy sdiri pun x kerja tpi alhamdulillah ckup buat beli brg² baby newborn. duk risau jgk pd awalnya takut x cukup duit nk beli brg² baby, tapi Alhamdulillah Allah bgi rzeki last minit pd kami🤲

Sis.. Awk bukan bebanan suami... Memg tanggungjawab seorg suami cari nafkah kat anak2.. Bukan semua org tahu dpt twin.. Memg bonus bg awk.. Saya sendiri teringin nak anak twin... Percayalah rezeki anak akan ada.. Kita pun sebenarnya hidup menumpang rezeki anak2..

insyallah bakal anak twin ni akan melipat ganda kan rezeki sis sekeluarga.. lbh2 zmn skrg ni org gaji ribu2 pun mmg ada je benda nk spend & guna duit tp yakin la dgn allah insyallah semua akan dipermudahkn .jgn lupa doa byk2 yaa.. rezeki tak di duga tu sis.. doakan sy juga ya 🥰

Sy pon tgh pregnant twin 35 weeks.. Sy seorg suri rumah, suami sy pon kerja biasa2 ja. Masa mula2 dpt tau twin seronok campur risau mcm sis, tp selalu positifkan diri, yakin dgn rezeki Allah dan usaha. InshaaAllah, Allah cukupkan rezeki.. X banyak, tapi cukup☺️

InshaAllah yakinlah dengan rezeki Allah . anak itu rezeki amanah Allah, kita jga baik2 InshaAllah Allah limpahkan rezeki wlau x bnyk tp mncukupi .. Bnykkan zikir bnykkan doa murah rzeki mudahkan urusan . Semoga kita smua dikurniakan rzeki yg melimpah dr Allah 🤗

alhamdullillah dapat rezeki twin , saya teringin nak dapat baby twin tapi bukan rezeki pregnant twin kan .. sekarang 2nd baby pun bukan twin , tapi saya tetap bersyukur Allah masih makbulkan doa saya dapat rezeki zuriat sebab sebelum ni saya ttc 6tahun ..

Tahniah sis dapat baby twin tak smua dpt merasa dpt bby twin .. Sy pun hanya mama bersurirumah sepenuh masa 2 org ank 1 gugur.tapi,Alhamdulillah rezeki ank2 kami hanya menumpang rezeki dr ank2 jer.. Bincang la lelok dr suami ..

mungkin dengn kehadirn baby twin rezeki awak suami isteri akn bertambah jagalh kandungn jagalh anugerah allh itu baik" Kmu menyukai sesuatu tapi tdk baik bgi kmu dan kmu menyukai sesuatu padahl itu buruk bgi kmu🥰🥰