Makan

Saya pregnant 5mggu dah.. Sy mngidm nk mkn kfc.. Boleh ke makan?

25 Balas

sy tibai je... Masa x taw preg Ritu..sy p mc d ...order set big Mac sb rasa teringin sesangat... 2 Hari pas makan baru tergerak hati buat upt... skli nek 2 line...p check Kat klinik Masa tu usia kandungan dah 7 minggu😂😂😂... padanlaaa teringin sgt nk mkn burger sampai termimpi2🤣🤣🤣🤣

5y ago

boleh mkn tapi jgn kerap yep...😂😂... mcm sy klu suami kluo outstation kerap lalu dpn MCD..siap Tanya nk big Mac x..hahaha... kadang prnah la ckp x nk , tapi suami belikn jge..dah bli sy tibai jek..hahaha...tu ler kadang x mau tapi mau...mkn je la sis selagi ad selera...😆😆

Boleh tapi Jangan kerap sangat. Sbb makann yg ségera yg di proses2 mcm nugget ke daging burger ke xhelok untuk baby.

5y ago

Btoi sis, sbb rmai org ckp mcm tue.. Klu nk mkn kna tggu 5blan ke ats

Saya dulu mkn juga sis.. Tpi jgn kerap la.. Tpi sejak2 tu dh xnak mkn ayam... 😅 Masok 5 bln bru dpt mkn ayam 🤭

5y ago

Ok sis.. Mybe sbb bby jemu kod noh.. Hehe

Blh je mkn.. Sy y xmgidam pn ntah brpa kli mkn. Tp checkup alhamdulillah bby sht je

Makan je sis.. Sy mmg tak avoid kfc 😂😂😂 Makanan wajib setiap bulan sejak kecik hahahha

5y ago

Terima kasih sis 🤗

Aduu, asal tak boleh pulak 😅😅 tu kan ayam😅😅😅 jgn mkn tiap² hari sudah le

5y ago

Sbb fast food sis.. Org ckap tk elk

boleh je sis 😅 jngn makan yg trllu pedas je lah. nti gastrik

Bole je pon.. tpi jgn lh minum cola .. tukae dgn mimeral je lh

Boleh je knp xboleh. Makan apa yg kita nak makan asalkan berpada2.

boleh je makan sis,air gas jangan minum