Cramp

Saya pregnant 5 minggu.. normal ke cramp perut waktu mgu ke 5?

12 Balas

yes normal. doc sy inform dlu ini tempoh kritikal..sb baby nak menempel kuat2 kat rahim. saya dlu rasa sakit mcm nak senggugut, tp period tak datang2. sy berdebar je, sb takut baby gugur..ada sejarah keguguran. Alhamdulillah baby dah almost setahun dh skrg. jgn stress, banyakkan bedrest .tidur.minum air.makan vitamin doc beri.

3y ago

terima kasih atas doanya puan.

Sy pun kerap cramp... Tnya smua dktr & dktr pakar... Katanya biasa...

Normal sy nk masuk 7week ade lagi rasa cramp tu.. Tp jarang2 kan..

5y ago

Aah dah jarang2.. Sekrg pulak alah xde sgt selain kuat makan je.. Rasa mcm x pregnant je.. 🤗

Normal tp kalau cramp tue truk sgt refer kat doc k

Normal sis.. Sy pin mcm tu sampai minggu ke11

Normal. Dalam beberapa minggu okay la. 😁

sy pun sama..rasa mcm xselesa..hrp2 xla skt tu

normal ke minggu ke 5 perut tak rasa pape..??

Normal sis...bertabahlah ya

Normal. Sy pn mcm tuu.