Ciri-ciri nak tau jantina baby?

Saya pregnant 32weeks. Scan 3x belum tau jantina lagi. Line hitam terang diperut dari atas memanjang sampai bawah(hujung benda kita). Suka makan manis & pedas. Ada sesiapa boleh tau jantina boy or girl?

20 Balas

tolonglah jgn percaya lg dah mitos2 mcm ni like bentuk perut cmni baby laki la, mkn manis byk baby ppuan lah. sume tipu 🤣😅 ready je barang wrna unisex trus. sng. x semua baby jenis sng nk tunjuk jantina dia. baby sy dlm perut week 16 dah tunjuk pistol. kawan sy igtkan baby malu2 ramai ckp ppuan. skli scan kali ketiga keempat baru dia nk tunjuk dia boy. yg kata xde alahan boy ade alahan girl tu pun sume tipu. sy ada alahan scan 4 kali detail scan sume boy. 2022 dah ni x perlu dah percaya bnda2 cmni. yg bnda mengarut2 pantang larang ape sume tu lg la. pantang mkn boleh terima lg. ni pantang larang xleh mancing ikan la ape la. klau xde dlm buku pink, nurse x ckp doc x ckp haa xyah mandai2. semua ketentuan dtg dr Allah. kita ikhtiar je.

1y ago

setuju cakap awak.

Mitos. hanya scan je boleh menentukan jantina baby awak. mungkin baby nak buat suprise dkt mommy dia that why dia xnk tunjuk waktu scan. cuba makan manis2 sblom scan. 1st pregnancy - sy xde alahan spjg pregnant. saya suka makan (manis, pedas, masin, masam). semua buah sy mkn. kalau bersiap sama je mcm sblom pregnant. perut bulat. scan baby boy. lahir baby boy 2nd pregnancy - sama je mcm 1st pregnancy. 4kali scan doctor kata baby girl. details scan pon baby girl. due bulan 1 nnt.

dah cuba buat detail scan kat klinik? biasa kalau buat detail scan, doktor akan cek sampai nampak Jantina baby.. kalau pasal makanan atau mengidam makan itu ini ni tak pasti 100%betul . saya anak pertama, saya suka makan coklat, aiskrim, manis2.., tiada alahan muntah loya ke apa, lahir2 perempuan yang no 2, alahan muntah2 sampai 2 bulan, suka nak makan yang masam2, masin sikit, jajan2 yang tak manis.. lahir2 anak lelaki. dia depend la pada org tu..kdg x sama kalau Allah nak kasi kan..

saya dah masuk 35w ni pun taktau lagi apa gender baby hahaha .. kalau ikutkan malas nak ambik tau boy or girl ka janji baby saya keluar sihat dan selamat je , nanti 36w baru saya scan dengan pakar pastu nak tanya sekali lah , itupun kalau ada rezeki lah kalau takda tunggu melahirkan saja lah 🤭 sedangkan orang yang buat scan gender pun tak 100% betul puan ada yang scan girl keluar boy .. hahaha semua tu rahsia Allah kan ..

biasa kalau scan dh susah nk nmpk biasa girl... sbb ikut tngk melalui perut Dan megidam x betul pun... sy org tngk perut prngt mcm ank girl... padahal scan klinik byr n klinik masa check 2x dokter semua ckp baby boy... biasa boy mudah nk nmpk kalau sis mcm coklat@aiskrim kalau girl susah skt la

tukang scan tau jantina apa😂 kalau tnya dri segi tgk benda2 gitu mmg x tau .. sya even tau jantina pon sya still beli brg kaler unisex .. lepas bersalin dah 2 bulan mcmtu baru beli baju ikut jantina ..

Kawan sy , msa mngndung smua mitos2 ciri2 ank lelaki , siap scan pun ank lekaki last2 keluar pmpuan 😅 , iishh sy pun tngh mngandung ni harp nnt scan nmpklah jntina yg btul

sy 2 kli prgnat. dua2 sy ada naluri berkaitan jantina ank. ank pertama. sy yakin baby boy. betul2 baby boy. yg ke 2 ni. sy yakin baby girls. bila scan 4d betul2 girls.

Xpyah lh sis tnya ciri2 sbb mitos j bg saya. Klau sama itu kebetulan. Sbb sya pregnant 3 girls 1 boy xad sama pun apa yg di kata kan kelaut belake😂😂

kna scan sbb paling nk thu jantina..sbb klau ikot smue orang ckp sy dpt boy sbb xde mabuk,suka pedas n mnis ..line hitam smpai ke bawh bila scan perempuan