Sakit ditempat czer lama

Saya pregnant 2nd pregnancy 34 weeks. 1st child czer. Gap 4 tahun. Tapi still rasa sakit kat tempat czer tu. Doctor kata puan boleh je try normal tapi sy takut la sbb doctor kata kalau try normal boleh tapi chance utk pecah rahim, lebih2 lagi bila dah rasa sakit kat scar tu. Sy rasa nak czer je sbb tak nak ambik risiko. Tapi kalau bersalin hospital kerajaan mana boleh pilih2 kan. Emm berdebarnya. Doakan urusan sy dan baby dipermudahkan ye. Bersalin dgn selamat dan sihat keduanya. Amin.

1 Balas

sakit teruk ke sis scar lama? sy pun ank first czer, masa pakar cek tekan² scar tu mmg terasa sakit sbb kena tekan kan. alhamdulillah boleh normal, walaupun masa tgh contraction minta operate sbb tk tahan sgt 😅

4y ago

takut pulak dgr huhu. yg normal tu berat 3.89kg. awak try la minta czer je, boleh tu