Mintak pendapat ibu2

Saya pregnant 20w sekarang. 2 baby sebelum ni lahir masa 22w and meninggal lepas lahir. Punca cervical incompetent. Saya da buat cerclage untuk pregnant kalini masa 13w. Tapi masa 18w laluan saya terbukak. Sekarang bed rest taknak bagi banyak berjalan. Disebabkan graviti baby tolak ke bawah boleh sebabkan laluan makin terbukak. Dr cakap cerclage tu masih ok and bagi tempoh sekurang2nye 28w untuk baby selamat. Kalau sakit sebelum 28w saya kena bersalin awal and baby tak bole survive. Ada tak sesiapa yang ada pengalaman macam ni. Selamat melahirkan tak? Saya betul2 risau kali ni pon tak berjaya🥺

2 Balas

Saya pernah ada rakan sekerja..lahir 25 minggu...memang survive...hopefully mummy kuat menghadapi semua ni...love and hugs to you mummy

1y ago

Brapa berat baby masa lahir... Syukur bby survive.. Baby kuat

Tak ada pengalaman. Saya doakan baby sihat selamat bersama sis. Jaga diri baik-baik sis.

3y ago

alhamdulillah da bersalin masa 25w. baby masih di nicu da 65 hari