Cervical cerclage. Siapa ibu2 yg pernah buat? Boleh cerita pgalaman, berapa minggu kena buat?

Saya pernah melahirkan bayi 24 minggu sbb cervix dh terbuka awal.. dan baby x dpt d selamatkan...lepas ni kalo ngandung lg, doc suh sy buat cerclage tu

5 Balas

Hi mommy..i dh buat.sblm ni i prh lahir anak 26 minggu twins, sbb short cervical cerclage. tak dpt selamat babies.lps tu kk doctor refer doctor pakar buat cervical cerclage dlm 16 minggu pregnant tp i buat kat swasta..dlm minggu 10 pregnant..depends on kita..be strong mommy..

sy pnah buat 2kli... kandungan kedua buat cerlage tp xdpt diselamat ... kandungan ketiga sy buat cerlage jgk 16w ... tiap bulan jmpe pakar o&g utk check cervix & ade masuk kan ubt dkt bwh... alhamdulillah buka cerlage masa 36w...menunggu masa nk bersalin je ...

1mo ago

sy pregnant smula slps 1thun lbih ...

Saya tiada pengalaman, tapi Puan boleh baca pengalaman di FB Imelda Balchin. Dr. Imelda banyak berkongsi pasal pesakit yg buat cervical cerclage. Moga bermanfaat.

sya prnah buat.. doktr ada refer pkar untuk ikat rahim.. dan prnh trbuka awal 22 mnggu. tu yg kna buat cervical cerclage

1mo ago

sya buat 14 week.. dan alhmdulillah.. dh slmat berslin. dkter pn ada ckp ada kmungkinan jgk buat cerita xal cerclage pn bleh tbuka jgk.. cma jngn buat kja brat2 sngt. dan trlmpau aktif

xde pengalaman