Sesak nafas

Saya pregnant 17minggu 5hari.. Dah 2 hari kalau baring atau baru bngun selalu sesak nafas nak bernafas susah sangat kadang rasa nak nngis je.. Ada kha itu normal sbb anak first tak mcm ni 😢

12 Balas

in Sha Allah tak ada apa sis. saya pun selalu macam tu lepas dah 15 weeks. tanya kat nurse, nurse kata maybe anak duduk dekat atas. so kita akan rasa sesak. tinggikan bantal masa tidur. urut bahagian tepi pinggang perlahan2 untuk rasa selesa sikit. elakkan makan malam lambat sangat dan elakkan mkn dalam kuantiti yang banyak.