Selamat tak ?

Saya pregnant 14 minggu. Selamat tak utk saya minum air kelapa dan air teh hijau ?

11 Balas

ikt pngalamn sya plak air kelapa n teh hijau sya okay jerr blh mnum...air klapa tu sya mnum sjak awal khamilan lgi..Alhamdulillah skrg dh 7bln sya msih amalkn mnum air kelapa..Alhamdulillah bby aktif brgerak2..bby sya lak 16week dh start gerak2...nie ikt antibody seseorg..ade sesetgh org xleh mnum air kelapa d awal khamilan...so ikt pda hak msing2 yer mummy smua..

bolee minum sis bnyk taw kebaikan minum air kelapa klau sis amalkan selalu kulit anak bersih je masa lahir nanti 😊😊 saya sendiri amalkan selain kacang hijau rebus kosong tu bole putih kan kulit baby .. bukn main ckp je tpi saya sendiri makan dan tengok kesan dia .. pregy2 mcm ni bgus minum susu kambing nnti bby lahir tk kena kuning .

5y ago

Kacang rebus hijau kosong mcmne tu sis? Kalau mkn buat bubur blh tk?😅

Depends pada penerimaan tubuh masing2. Sy baca ramai jugak yg tak boleh minum air kelapa awal2 pregnant. Tapi macam sy sendiri, awal2 pregnant pun memang dah minum air kelapa. Alhamdulillah okay je. Tp sy minum air kelapa tanpa gula la.

Doc x galakkan minum di awal kandungan. Ade yg jenis rahim lemah takut ade komplikasi. Advisable air kelapa tu minum bila kandungan da 7 months ke atas. Klau teh hijau tu rse preggy x perlu minum kot.

Awal lagi tu.. Saya msa 4bulan ritu nk mnum air kelapa pon takot 😅 tapi mnum sikit2.. Ade sakit perut tapi kena stop kan laa

Bole minum sis.. byk khasiat air kelapa tu.. teh hijau pn xde mslh.. minum la

Jgn lagi sis...bhye air kelapa tu..klu kndungan xkuat emmm terus gugur la jwabnye

5y ago

Sama la sis.. sy pon minum since 5w.. skrg dh 38w.. doc terang2 kata keguguran bkn berpunca dr mknn.. telur yg disenyawa tu kalau dr awal mmg tk sempurna, lambat laun akan gugur jugak.. kebetulan shj hari ni minum air kelapa besok keguguran..

Tengok ketahanan badan kot. Saya minum je air kelapa. Teh hijau tak minum.

Sy dr 5weeks minum air kelapa. Alhamdulillah okay smpai skrg 🥳

Air kelapa ok... Teh hijau x sure