Pedih ulu hati

Saya pregnant 13+ weeks ...lately saya pedih ulu hati yg teramat sngat..sebelum pregnant..saya x pernah jadi...apa perlu saya buat..bahaya x untuk baby

2 Balas

Pedih hulu hati symptom gastrik sis. Sbelum preggy pun sye x penah kene. Start mse 11w tibe2 kena. Pegi jumpe doc dia bg ubat gastrik. Tpi doc pesan mkan bila perlu. So sye betulkan pemakanan, elakkan makan kuantiti bnyak, mkan pedas2 sume tu in shaa allah ok nnt. Skarang da 12w+ da hilang rse pedih tu. Oh ye, sis kene banyakkan mkan buah2 han jugak.

4y ago

ohh baikk alrightt thank youu sis🥰

normal sis, pdih ulu hati msa preg, sy dlu beli gaviscon, mkn bila tkena, blh kurgkn skit rasa.. mkn kerap tp kuantiti sdkit, sllu yg trigger rasa ni bila perut penuh atau mkn benda pedas2

4y ago

oh ya eh..thank you sis..nnt saya makan ubat gastrik,thank youuuu💕