Pedih ulu hati

Ada x ibu² kat sini yg kerap kena pedih ulu hati. skarang sy da 34 weeks. klu kena pedih ulu hati tu mmg sakit sgt sampai muntah². Ada tips x utk hilangkan pedih ulu hati ni.

5 Balas

elak kan makan makanan yang pedas , berempah dan berminyak. kalau rasa sakit ulu hati . minum air panas yg kosong satu gelas kalau xda gaviscon

1y ago

sy ni mmg suka makan pedas..mmg kena elakkan la pasni . tq tips👍

Mkn gaviscon je sis. Saya mkn tu, teros stop pedih ulu hati, happy giler! Rasa pedih sgt, teros telan gaviscon

1y ago

Aah, mmg sy bawak kemana mana je gaviscon tu. Sebab pedih ulu ati sy ni tak menentu, tgh beli brg dapo pon tetibe je pedih tu dtg 😅

Kurangkan makanan berminyak dan pedas. Sy punn sama mcm sis. Mkn pedas sikit mmg terus terasa skrg. Huhuhu

1y ago

Sama mcm sy la sbelum pregnant mmg xboleh mkn makanan xpedas. Dh pregnant terus alah 🤣

Sya isnin lepas jumpa doc sbb pedih ulu hati..doc srh makan gaviscon...

1y ago

tu la gaviscon mmg kena standby je la

makan gaviscon pink kalau pedih ulu hati.

1y ago

tq tips👍