pedih ulu hati

Hai nak tanya, normal x masa mngadung 13 weeks ni, kadang2 rasa sakit bahagian ulu hati, sapa pernah mcm sy?

1 Balas

Hai awk..sy dah 12w3d rini..hurmmm, mmg pedih ulu hati sejak alahan masa 7w yg lalu..sbb asid banyak dalam perut, tak lalu makan, mual, pastu kerap muntah²..tapi hadap jela..ada baca sbb perubahan hormon pregnant kan..so sy mmg tak ambik makanan pedas & berasid..banyak kan makan buah..sampai skrg masih mual muntah tiap subuh wajib muntah asid yg warna oren pahit tu..mmg dah rasa saluran usus ke tekak dah terhakis dgn asid tu..semoga kita kuat hadap semua ni ya..inshaAllah

1y ago

ooo okay awak thank you