Gaviscon boleh makan tak?

Saya pregnant for 15 weeks,dan gastrik saya makin teruk lately,ditambah pulak pedih ulu hati yg x pernah saya hadap before this.....boleh makan gaviscon x?..bahaya untuk baby x?

2 Balas

Sy pn gstrik n pdh hulu haty..tp redha ja..tnya kak sy nurst..dy kata kna jmpa dktr..tkt gaviscon x ngam gn bdn kita

Ada kawan sy makan gaviscon ok je. Tapi depends org jugak kot. Sis cuba minta nasihat doctor / pegawai farmasi ya