Elakkan koyak

Saya preggy anak pertama. Nak tanya kepada mommies yg dah pernah bersalin tanpa jahitan, ada tips tak taknak bagi bawah tu terkoyak masa bersalin? Sbb macam seram je dgr koyak pastu kene jahit. Mohon share dengan sy please. Ada org kata kne buat urutan perineum. Menjadi ke? Terima kasih mommies!

16 Balas

masa doctor suruh push, push shj. jgn terangkat punggungnya. tp even tk koyak pnjg, still kne jahit jugak bhgn dalam. lepas deliver baby, tgk baby suka duduk atas badan kita, baby kenal mummy dia, terus lupa yg doctor tgh jahit masa tu. tgk2 je da siap. 😂 magic kan perasaan seorang ibu? 😍

5y ago

ye betul seronok sampai tk terasa langsung sakit nya sbb rasa rindu nk tgk muka baby yg keluar nanti. baby lahir normal doktor benarkan letak baby atas dada ibunya. Allah. menangis kegembiraan. rasa mcm tk percaya ada nyawa yg kita berjaya lahirkan di dunia. 😭😍 Indah nya jadi seorang ibu.