Urutan perineum

Hi , mommies . Nak tanya pengalaman mommies , ada pernah try buat urutan perineum tak ? Kalau ada , masa bersalin tu betul² takda berlaku koyakan ke ?

1 Balas

pernah buat, koyak tu still ada tp minimum as 1st mom tak reti nak teran properly..laluan pun sempit. dktr nk bg bby cpt2 keluar so kita tak hilang tenaga.

2mo ago

ya. still gunting tp xde la panjang..cuma klu awk terangkat punggung masa teran, tu dh lain cerita.