Kantung kosong

Saya pernah mengandung sehinggalah minggu kelapan saya scan dan doktor dapati kantung saya kosong...minggu ke 13 darah keluar tanda keguguran. Persoalan saya? Camne ye untuk mengatasi masalah berlakunya kantung kosong n embrio tidak berkembang...ada sapa2 tak yang mengalami keadaan macam saya. Skrg sy mngdung lg baru masuk 7 mnggu. Dan keadaan scan pd mnggu ke 6 kantung kosong juga...Ad sape2 blh bg ptua x camne nk bg embrio berkembang?

2 Balas

Biasanya semua ni ikut badan masing-masing especially genetic cell darah (DNA formation and chromosomes) dan juga cara pemakanan kita. Kalau embrio x jadi disbbkan chromosomes suami isteri (together), this is beyond our control and we can't really do anything about it but fertility doctor can give better suggestions and other medication to help us, and the rest in God's hand. Bila nak plan for pregnancy, at least start makan folic acid 2 / 3 bulan sebelum pregnant, sbb folic acid helps to increase the red blood cells in our body and help to form and support the zygote formation also including to help the growth of baby's spine and brain with other benefits. Just a small thought from me and jangan sekali skip folic acid and always have faith❤️ Juga normal kalau 6 weeks, kantung masih kosong, bagi masa sampai 8 / 9 weeks baru check again, then you nampak janin and heartbeats🙏🏻🤲🏻

2y ago

tq for u sgust n info..but asid follic im still follow sblm prgnn n tgh prgnn. cuma ad sdikit rasa risau coz ni kndungan y ke 4..n i blum drezekikan lg zuriat..

sis kena makan mknn utk subur dan matangln telur.. antara yg sy paling amalkn taugeh dgn buah kiwi