10 minggu doctor dah start bagi obimin. Normal ke ?

Saya pergi klinik masa 9 minggu utk bukk buku, then doc suruh makn obimin. 11 minggu baru bukak buku. Normal ya ? Sbb sy first baby

10 Balas

normal awk memang bila dah bukak je buku pink akan dpt obimin, mcm sy pulak sy dpt zincofer, xkesah yg mana asal kan serasi, wajib makan ye, sbb dlm tu semua jenis vitamin dah ade, mesti makan dgn air vitamin c cth oren sanquik tanpa gula, sebb dlm vitamin yg kk bg ade zat besi n zat besi ni kene ade vitamin c baru kadar penyerapan tu btl² masuk dlm badan, penting makan vitamin ni utk perkembangan tumbesaran baby n maintain kan hb supaya xdrop ye 🥰

Normal, sy first bukak buku pink masa 12w (5/1) haritu. Doc terus bg obimin. Next checkup pun doc tambah obimin jugak. Lepastu terus bgtahu doc yg obimin tangkap kepala & buat sy mual sepanjang masa. Doc suggest beli iberet folic dkt farmasi. So far skrg consume iberet je, alhamdulillah ok walaupun iberet tu berbau sikit masa nk telan. Selalu mkn dgn pati delima, masam2 so boleh telan😆

klau hb tk ok..memg kena mkn obimin. lg elok, n normal je..obimin kan vitamin jgk..tk yah amik folic acid da sbb semua dh ad dlm tu..cme jgn skip pengambilan je..

normal. masa ke klinik pd 9 minggu tu , klinik buat full blood & urine test jgk kan?

Sy 6 mggu nurse dh bagi mkn obimin. cuma dia suruh selang Shari sbb HB Sy okay

normal.. saya pun mcm tu.. buka je buku pink. misi bg ubat obimin

normal. saya pon makan mula2 sampai kandungan 3bulan.

Normal. Memang seeloknya makan lagi awal

normal

Normal