gerak tak gerak

Saya nk tnya kenapa skrang sy dh 6bulan tapi rsa kurang sgt mcm bby xtendang kuat , masa 5bulan rasa ja skrang dh kurang sikit? Adakah sy kurang minum air?

2 Balas

Tak de kaitan rasa nya . Cuma ibu mengandung memang kena banyak minum air . Salah satu untuk pastikan air ketuban cukup . Kalau baby tak aktif better pergi check

5y ago

Hmm risau plk

Baby semakin membesar dan ruang semakin sempit. ☺️

5y ago

Dia bkn tak aktif. Pergerakkan terbatas. Dh bsr dah tu. Size mmg u rasa kecil sbb u nmpk kecil. Dlm keadaan perut dan rahim yg kecil, sbr buah epal pun dh kira bsr. Kena ingt, rahim x bsr mana. Perut x bsr mana. Klu risau, klinik kan ada. Blh pg scan. ☺️