Jalan Jauh

Saya nk tanya. Saya nk balik tganu raya ni. Tp takut jalan jauh sbb baru 6 minggu. Ada tak mummy2 sini pengalaman balik jalan jauh 1trimester?

7 Balas

Saya masa kandungan 7 mggu berjalan sampai ke thailand sis 😅. Tapi sebelum tu dh consult doc lah. Doc kata boleh je In shaa Allah xde ape yg penting jaga makan minum, kerap berhenti kt rnr ke supaya kita x stay dlm position yg sama dlm waktu yg lama.. elak darah beku..

3w ago

Jauhnya berjalan 😆. Tu lah harap harap baik baik je. Risau anak first…

sy tak jalan jauh. tp penah baca kalau tkleh elak berjalan jauh pastikan ada rest , keluar dr kereta. jgn duduk terlalu lama. mksdnya every 2 jam singgah la rnr. ambil angin dan menapak sikit2. bg darah berjalan

4w ago

betul tu. at least every 1hour... untuk pendarahan berjalan

saya dari johor nak balik kedah. tapi cancel sebab baru 6w5d. dokter takbagi balik. sebab baru ni jadi spotting.

sis Sy baru je balik mlm semalam sampai ganu ... alhamdulillah Selamat semuanya .. Sy 5w6d sis ..

4w ago

Klau awak nk blik jgk makesure ada pit stop utk regangkan kaki supaya pengaliran darah tu smpai

saya 9w alhamdulillah dah sampai kelantan.. tp bnyk la jugak berhenti2 utk regangkan kaki..

3w ago

Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan urusan pregnancy kita ❤️

Sy perjalanan 2jm tapi sy xblik sbb 4x ggr…hrtu g jalan skjap ada kluar spotting

sy pon x balik kg takut ape ii jadi