Travel jauh

Salam semua ibu2 saya nak tanya ada tak yang berpengalaman mengandung 37 weeks dan perlu travel jauh 4/5 jam perjalanan dalam kereta utk balik beraya @ balik kg? Saya due 10/5/23 raya mungkin jatuh pada 22/4/23 dan waktu tu saya dah 37 weeks lebih... risau sbb tengah sarat nak jalan jauh.. takut trberanak dlm kereta .

1 Balas

Sy travel masa raya lepas (7jam), wktu tu 36-37w. Yg penting kena buat pit stop utk renggangkan kaki, bdn & elak darah beku pd kaki especially. Beg hsptl standby dlm kereta in case emergency