pregnant test

Saya nk gugur ank

41 Balas

Hurm 🤔cer sis bgtw knp sis nk gugurkan? N sis konpem ke klu sis gugurkn sis d beri peluang lg tuk pregnant?? Dan sis blh konpemkan ke klu sis gugurkan sis btl2 selamat dan xmeninggal semasa menggugurkan?hurmm.. sblm sis buat kptsn..sis tarik nafas dlm2... Kmdian fikir dgn tenang.. apakah tindakan sis ni btl or x?kalau x mmpu sis blh je hntr ank dkt umh kebajikan..atau bg orglain adopt ank sis... Bkn cara cmni sis..dh la skrng kita brada d akhr zaman

Kalaulah mak awak pun fikir same mcm awak dulu.. Dah tentu2 awak tak wujud kat dunia nie.. Membesar menjadi orang.. Untunglah awak dapat menjadi seorang manusia.. Cume slek.. Manusia tak guna.. Pandai buat.. Tak pandai tanggung.. Yang salah awak.. Bukan nyawa dalam perut awak tu.. Tolong lah.. Otak mane otak.. Bukan nak kecam.. Tapi orang lain setengah mati berusaha untuk dapatkan anak.. Tapi awak..??

5y ago

Tulah psl.. Lps tu nk mbnuh janin yg xbrdosa..

Kenapa nak gugurkan tu sis? Sy ni kawen dh nk masuk 7 tahun.. Ni baru merasa nikmat mengandung.. Tahun lepas mengandung setelah 6tahun tunggu, tp keguguran masa masuk 3bulan.. Sedihnya Allah ja yg tau.. Tp Alhamdulillah, Allah bg lagi rezeki zuriat buat kami.. Ramai yg nak zuriat tp xsemua dapat.. Bila dah dapat ni, kita kena lah jaga amanah dari Allah.. Baby tu xbersalah..

Tak kisah la awak dah kawin ke belum ke. Anak tu jangan digugurkan. Kecuali atas sebab² tertentu. Kalau sis tak mampu pon, takpe. Bawak je anak tu sampai cukup bulan. Cari orang untuk jadikan anak angkat. Atau, hantar je mana² BabyHatch by OrphanCARE. Jangan gugur ye sis. Yang salah awak sebab tak pakai protection, baby tak salah. Mintak fikir baik² sis, kesian baby nye ☹️

Jgn laa gugur, awk xtw apa Allah rncangkn utk awk n ank tu, msti da sbb knpa da nywa yg mlekat d rhim awk, positif sbar pcya sesuatu terjadi brsebab nti.. Indah nye bile kita dpt lahirkn zuriat dri rhim kita sndri.. 🥰🥰Sy pom xsbr menanti khdiran prmata hti yg dh lma sy tugu hmpir 11taun..😭😭ujian xkn pernah hbis sis slma kita hdp ujian ttp akn dtng.. Sabr ye

ORANG PUNYA LAH USAHA NAK ANAK.. SESUKA HATI JE NAK GUGUR😡😠🤬!!! AKU NI DENGAN SUAMI BERIA LAH USAHA MACAM2.. TELAN MACAM2.. SEDIH , SAKIT HATI.. MENGELUH.. AKU PUTUS ASA DAH ,KECEWA KENA PERLI DENGAN KAKAK IPAR. MAK MERTUA.. SAMPAI KENA PALAU.. FIKIR LAH!!! MASA BUAT TAK FIKIR. DAH MENGANDUNG NAK GUGUR!!!!! AKU NI TTC DAH 1Y3M.. BUAT APA2 F I K I R!!!!!!!!!

5y ago

Sedih orang macam ni.. aci nak buang anak.. Kite ni beria lah usaha macam2.. Emm

Ikut mu lq nk gugurkn ke ape ke.tp 1 nk ingtkn jgn skang hidup guna kpala lutut..nti da kawin da sah n nk bg bb kat laki time tu kangkang soh laki tenyeh2 tup2 susah nk ngndung msa tu bru pikir nikmat ape lg nk ko dustakan..trus kne cerai org ingt mandul..dan nk gugurkn ni pon dosa ko tetap xkn gugur ye n hrapnya ko2 skli la jalannn..

Dosa. Dosa. Dosa.. Dunia ni sementara je kak oiii.. Nak buang sbb depression xbbaloi, xkisah la sbb terlanjur ke, suami lari ke, mak xsuka ke.. Allah bg kita akal, guna sebaik mungkin.. Nak masuk neraka dgn iblis Syaitan, dpersilakan.. Tp syurga tu tmpt org nk sgt masuk, wlpn dkt dunia ni org dok habaq kebaikan tu perlu sgt2...

atas sebab ape dek? nk gugurkan mesti kene ade sebab... sebab yg boleh pon kalau sakit yg mengancam nyawa... baru boleh... cube cerita ape masalah nye? jgn mcm ni kat cni... xsemua mungkin faham masalh kite... akak yg anak 8 ni pun ade msalah akak sndr... cube share k...

Kalau anak tu x msuk 3bulan dia x de roh lg kan... bedosa ke kalau gugur? Sebab dlm keadaan skang memang x sesuai utk sy ada anak lagi.. macam lebih bnyk keburukan kat baby kalau teruskan dlm persekitaran sy skang .. tp sy pn msih 50/50

5y ago

Ada dengar kalau dah 3 bln dah ada roh sis..jgn la buat yg x elok