perlukan motivasi

saya nie dok kt luar lama2 xlarat.. dengan panas. . sekadar dduk dlm rumah buat keja rumah ja... carilah apa yg patut nak buat... itu pun buat2 dduk.. kadang baring terus... sebab perut yang boyot nie buat saya rasa nak terbalik ke belakang ja kalau dduk... ??macam mana nie... due dah nak dekat... orang suruh banyak jalan... saya dah tak larat???... boleh bagi apa2 aktiviti dalam rumah tak...?? bagi mudah beranak... ad crita org yg banyak jalan pun... jalan bawah xbukak... koyak lah apalah??.. makin risau tentang selepas lahirkn bayi... takut baby lahir2 xad ibu... ataupun dah saya kandung elok2 jaga elok.. bayi pulak yg xslmat... ini anak first saya.. sekrng 31w 5d.. perlukan nasihat??..

1 Balas

Sy 39weeks 5hari sis, boleh je jln2 2.5km sehari di taman, ptg2la, sblm matahari terbenam, xla panas.. 😅😅 start pelan2.. Jgn lyn sgt x larat tu.. Kalau x larat jg, rajin2lah duduk mencangkung atau cek je youtube, senaman ibu mengandung third trimester..

5y ago

Banyak nya naik sis.. Pegi jalan petang2 la.. Panas mmg tak larat jalan.. Gud luck tau..