Luahan hati.

Saya ni baru hamil dah 10minggu,anak sulung.. Saya baru je pindah duduk bersama keluarga suami..tapi dalam rumah ni,kakak2 ipar saya tiada apa alahan2 ketika hamil anak mereka dulu tapi bila turn saya,saya alami alahan mual2,penat & cepat ngantuk..Father in law saya asyik complain je cakap saya punya mindset tak kuat sebab asyik ada morningsickness..saya bukan nak pun dapat alahan macam ni..father in law saya perli2 tu masa suami saya tiada keluar bekerja.. Sedih saya..kakak2 ipar saya hamil pun masih bekerja,saya nii pulak duduk je rumah..father in law saya tak puas hati,ada saja tak kena dekat saya yang dia nak “sound”..bila sound tuu masa suami saya tiada..sakit hati,sedih..dah suami tak kasi bekerja,nak buat acana..haih..saya dah bagitahu suami tapi suami tengah usahakan untuk berpindah sedangkan Father in law saya memang tak kasi kami pindah..asyik marah je kalau kami plan nak pindah.. kami tengah kumpul duit untuk cari rumah baru..baru 2 bulan stay bersama,saya dah stress.. Saya cuma nak luahkan perasaan saja,saya tak ada tempat nak share sebab nak jaga aib keluarga dengan saudara2/ keluarga saya..terima kasih semua..#firstbaby #bantusharing #1stimemom

21 Balas

saya pun masih dduk bersama mertua .. Alhamdulillah mertua dan adik ipar ok .. tapi ye lah kan kita tak tahu hati orang .. Insyaallah kami akan berpindah .. apa ² pun sis .. bersabar ye .. jaga diri dn baby dalam kandungan .. jangan terlalu stress ye 💕

Sabar ye. Tak pe, puan dan pasangan dah pun plan nk pindah, teruskan plan tu. Better ada life sendiri slps kahwin drpd duduk dgn keluarga. Sabar bnyk2 tau, doa dan jngn putus asa. FIL semua tu tak faham lain org lain ujiannya. Hugs.

saya doakan semoga dipermudahkan urusan awak 🥺 saya paham apa awak rasaa☺️ semoga ad rezeki kita ad rumah baru walaupun sewa😭 saya pun tk snggup nk duduk sekalii .. banyak drama kena hadap

3y ago

Kan.....bila dh duduk asing barulah nk menyesal...bila duduk bersama bukan nk bersyukur malah menimbulkan huru Hara lg dgn hubungan suami isteri....x fhm betuiii dgn perangai setengah orang tua....

Pindah je la sis... Dia ingt semua sama ke? Sedangkan sy ank sulung pn teruk mabuk, yg ke dua xmabuk, yg ke tiga x... Ke 4 dan ke 5 sampai 7 bulan mabuk... Sy pn suami xbagi kerja...

sabar ye . dduk ngan mentua ni mmg hati kena sado . i feel u . tkpe moga permudahkan sis duduk umah sndiri .. lg selesa

Sye slalu jugak ngis sbb FIL… dia buat sye mcm hntu jee.. sye pun mls nk lyn… tunggu lepas bersalin sye nk pindh

sabar ja sis.. sebab tu sy xmau tggl rmh mntua lma2 tkut kna ckp2 bila suami kja..

buat tak tahu jelah awk..sabar byk² semoga ada rezeki untuk awk cri umh sendiri.

Slalu mak mertua yg mulut lazer.. ni pak mertua pulak.. sabo je la sis

Sabar sis.. Hya orang yg alami ke rasa alahan ni mcamna..