penat

Saya rasa saya dah nak meroyan. Anak saya baru 4 bulan,suami lepas tangan,main game je. Nak pegang anak bila ada mood. Saya duduk dengan keluarga sendiri ada ramai adik perempuan tapi,kerja rumah,semua aya buat,basuh baju,masak,kemas rumah,semua saya lah. Nak urus anak lagi. Hm. Lepas tu orang asyik complain badan saya gemuk la nnti suami tinggalkan saya bagai. Pergi ke rumah keluarga suami pulak,dorang kata anak saya hitam. Keluarga suami semua sabah,putih putih,anak aya kulit sawo matang melayu je,tapi disebabkan tak seputih melepak mcm cina,terus dipanggil keling,si hitam,gelap. Haih. Bila cerita kat suami,asyik disuruh bersabar. Bila bercerita penat lelah aya sebagai suri rumah,dengan nak jaga rumah yang ada adik adik pemalas,haih semua nya cakap kerja saya ni tak sepenat si suami yg cari nafkah . Malam bila saya nak rehat pulak si suami mintak layan dia. Setiap hari nak mintak dilayan. Saya penat. Dah gibe up dah,semua saya kena pendam untuk jaga hati semua orang.tapi diluah pun,macam tkde sape dengar. Haih.

2 Balas

So tumpang simpati nsib awk. Sy taktau lah cara ni bguna atau x.. Ape kata awk bkerja.. Bile ade pndpatan sndiri.. Kite cntikkn diri sndiri.. Boost confident level kite sndiri.. Suami yg brtgjwab dia akan dgr luahan n cri pnyelesaian nya. Slow2 bgkit dri mslah ni.. Hnye kite yg akan mgubah diri kite sndiri.. Sy sblom kawin 3 bulan tak keje pon terasa penat sis.. Belom ade anak lgi da semput.. Sis berhak merasa bahagia sis. Insyallah. Kuatkan smgat.. Dekatkan diri gn Allah n bykkn brkomunikasi gn kawan2.. 👍🙏

Kesian sis.. cuba satu hari sis mengamok bahagi2 kan tugas utk adik2 tu.. fire sket sesapa yg kutuk anak sis.. kalau jaga hati org mmg lama2 kita yg jadi gila.. bertindaklah sblm sis jd gila