Konfius dengan period sendiri

Saya nak tye pendapat, hritu saya punya period bulan 1 tk teratur , period saya keluar 2 hari prtama shj yang banyak 5/1 dengan 6/1 lpstu keesokkan hari dia keluar mcm tk keluar, then masa tu ada pg chek jugak doktr, chek 2 line tpi kabur lagi satu, tunggu 2 weeks tk tk pregnant seb 1 line shj . Then saya tk dtg2 period sampai 17/2 hritu saya chek pregnantacy test try banyak kali alhamdulillah 2 line , sampai saya tk percaya saya try pregnantacy yang boleh tgk weeks. Saya test pregnant 3+ means kt kertas arahan dia 3+ tu tanda 5 weeks pregnant . Sy cuma konfius nk kira due date , nk letak last period hritu ambik yang last period banyak jelah tu ke ? Maksud nya 6/1 ? Saya smpai skrg masih keliru .

2 Balas

Biasanya kena kira dari 5/1 tu. Tapi kalau jenis period tak regular, kena refer pada scan tu.

5y ago

Ok sis terima kasih 😄

Sis kena kira bila last date sis mark sis period..akn count start dr tarikh tersebut