jahitan czer

Saya nak tya brapa lama jahitan czer akan sembuh?? Sbb saya baru mlahirkan anak tp czer...

1 Balas

Luka czer kena jaga dgn btol sis.. Mkn buah oren utk sembuhkn luka.. Mkn sehari sebiji pon ckop.. Jgn mkn bnda gtal2 .. Lepas mndi tmpt czer tu kena pastikan sentiasa kering.. Supaya tiada infection.. Wloupon luka czer bhgian luar cepat kering.. Tp dlman kita tk tau lg.. Mcm sy sminggu lpas berslin pergi mngurut.. Bidan ckp luka dah kering jahitan pon cntik.. Jgn mkn pati ikan haruan ye..