mengeras mcm sengugut

hai ibu2.. skrg sye 37w 2d .. due date 16/10 .. sye nak tanye , contraction yg 10 mnit sekali dtg tu sakit nye mcm mane ek?? sbb sye dari bujang mmg akan senggugut teruk bila period . so sye tahu la sakit sengugut nye mcm mane .. jadi skrg ni sye dh pregnant , adakah sakit senggugut mcm period tu same mcm contraction nk bersalin ?? .. skrg ni sye nk bergerak kemane2 je mesti akan sakit mengeras mcm senggugut tu .. pastu hilang kejap .. pastu sye gerak lg dye keras lg .. mengeras yg sye rase ni normal ke jika sye bergerak/berjalan atau tu dikira tanda2 ??? #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Klu contraction sbnr dia senggugut extra yg mmg tangkap pinggang kebawah & akn ada sekali dgn bloody show / turun ketuban. Other than that consider false contraction. Klu u rse senggugut time bgerak then bila rest dia hilang, is false contraction.

2y ago

Ya Sama2. But u keep monitor also, bby movement pun kena aware juga.