darah tinggi

Saya nak tnya...sy baru 4bulan pregy..tp bacaan darah tinggi sy naik..tk cantik bacaannya...minggu lpas chek up KK 132/85 hari isnin hari tu sy sakit kepala sgt...suami bawak g chek dokter...bacaan 151/89??sedih sgt...mcm mna ya petua utk elak kan ...

1 Balas

Kita sama sis tapi sy xda pening kepala. Skrg check bp selang hari kat klinik desa sampailah bersalin. Apa yg sy nampak kat risalah kena kurgkan pengambilan garam, serbuk asam dan kicap.

5y ago

Mahal mesin utk check tekanan darah tu. Jd sy direct ke klinik je check lgpn wajib sebab nurse skali check jantung baby & urine.