just mummy

Assalamualaikum para ibu dlm ne... Saya nak tnya ada ibu2 dlm ne yg mngalami tekanan darah rendah semasa kehamilan..lbh2 lg awl kehamilan....apa tips ibu2 semua...untk stbilkan tekanan darah kalian. Sy skrg pregnant 12minggu tp tekanan darah sy still rendah..baru2 ne g chek tekanan darah sy cuma 96/76 ...bln leps chek tekanan darah sy 98/77 ....sbenar nya tekanan darah sy mmng sntiasa rendah dri sblm brkhwin...jrang2 nk cecah 100 ....berat badan pun mcm tu jugak...susah nk dpt berat atas 45kg...

3 Balas

Dulu nurse pesan kat sy suruh minum byk air masak..tp sampai bersalin masih same rendah jgk..mmg jenis mcmni kot,tp xde masalah lah..ok je.. 100/60

Saya pon sama...setiap kali pregnant mmg jd mcm ni... jd doc suh makan obimin 2 kali sehari selpas makan...alhamdulillah..naik la sikit

smala sy