Anak 7 bulan tk nak makan

Saya nak tnya , baby 7 bulan bila suap makan tk nk bukak mulut lnsung , setengah jam mkan baru 2 suap , bila nk suap dia suka tutup mulut rapat . Sya dh try tuka jenis masakan , finger food pon dh penat bt tetap tk nk mkan , mcam mna nk buat ye ?, buntu saya

2 Balas

1-2 suap tu ok sahaja utk permulaan sebenarnya. keep offer baby ya. selain buat finger food, boleh try messy play & teknik BLW. cuma ibu kena sabar bila baby campak2 makanan. tu normal. ibu pun boleh cuba menyanyi2 & lain2. boleh tgk ig: solidstarts. kt situ dia ada ajar mcm mana baby nak makan, nk reverse picky eater tu semua. moga membantu

1y ago

Okeyyy tq sis

normal..pelan2