Baby 8bulan

Baby susah nk mkn...pakse dh tknk bukak mulut..die tutup rapat mulut nye..ade tip tk cara nk bgi die mkn

2 Balas

mcm my son dia suka buah. so mmg selang seli nasi & buah. tak pun letak sekali. now dah 11 bulan masih guna trick yg sama sebab dia mmg taknak nasi, Mee haha even buat nugget ke, masih taknak. dulu waktu dia kecik2 trick nk bagi minum air (dia guna straw bottle), so waktu dia nganga tu kita bagi nasi, tak bagi air. skrg dah bijak pandai tak boleh gun dah trick tu

sama ngn baby sya 8bulan xnak bukak mulut ..penat pujuk nyanyi laa apa laa nk bgi dia bukak mulut ..kdang bgi dia pegang mainan yg dia suka time dia nk bwk msuk mulut mainan tu time tula sya suap nsik😅 .