Najis Bayi 6bulan++

Saya nak tau najis normal utk baby 6 bulan ke atas yg dah consume solid food mcm mana? Anak saya makan bubur nasi + ubi + carrot. utk 3 minggu mcm okay. najis dia pun masih kuning mcm sblm2 ni. tapi sejak dua hari lepas, dia berak mcm tak habis, sikit sikit, lepas tu najis dia warna gelap dan mcm likat, keras. itu dikira sembelit ke atau normal?

3 Balas

kemungkinan sembelit..sis p'bnyakkan bg bby makan buah ya..kalau boleh untk 6bulan jgn bg makan t'lalu bnyak campuran..risau makanan tu buat dia lg sembelit..

5y ago

thank you so much. 😊

nak tanyaa , baby sis mana meneran tuh susah ke senang yee ?

takot sembelit..bole ajar makan buah