Berapa Kos Bersalin di Hospital Ampang Tahun2022?

Saya nak tau cost bersalin yang terbaru di hospital Ampang berdasarkan pengalaman ibu2 diluar sana pada tahun ini iaitu 2022. Kebanyakan posting yg saya jumpa adalah 3/4 tahun lepas emm.. mohon pencerahan. Tq 😘

4 Balas

Sis due bila tu? Saya pn akan bersalin di hospital ampang bulan ni..lg 3weeks ikut due. Kos bersalin sy pernah check kt website hospital ampang 👇 https://hampg.moh.gov.my/index.php/pesakit/panduan-bayaran-dan-caj Rasanya ni yg terkini klu ikut dr update kemaskini website. Sblm ni sy pnh tnya nurse masa checkup kt sana, skrg ampang xde lg kelas 1&2 hnya ade kelas 3 sj. So kos boleh follow la utk kelas 3. Nx monday ni sy akan checkup 38weeks kt hospital ampang, sy plan utk pegi unit hasil utk tnya kos bersalin, sy try la update nnt. Hrp sempat la sy update ☺️

2y ago

Alhamdulillah dipermudahkn. Kena tahan wad ahad tghari 2:30pm, esoknya 1:36pm selamat bersalin. So sy share la kos bersalin kt hospital ampang. Mcm sy bgtau kt sane hanya ade wad class-3. - Wad 3hari - bersalin normal - kos perubatan termsuk CTG Kos sbnr die tulis subsidi kerajaan. So suami sy byr RM36 shj. 🤗

bawah 100 je sis kalau tkde komplikasi atau sehari 2 je kt wad. mcm sy bersalin normal vacuum and 1 hari kat wad bayaran 76.00. jadi mahal sbb vacuum

saya nk tahu jgk , sbb saya pun bakal bersalin hospital ampang bulan ni

2y ago

Bila edd puan?

🙏tiada pengalaman.