about milk

saya nak tanye..kalau tak minum susu..kandungan kita akan terjejas apa² ke?actually sy dh 23week..sy ada beli susu similac..tapi sy x blh minum susu tu..kalau sy minum susu dutch lady blh ke??

16 Balas

Sama mcm sy... Sy pn x bole minum susu similac, manis... Ade try gak frisomum, pn x bole gak. Bg sy, susu ibu mengandung manis lg drp susu biase. Skrg ni, sy consume dutch lady & farm fresh je. Nurse ckp ape2 susu pn bole minum. Tp dia x sarankan susu anmum, sbb gula tinggi.

Boleh je saya sendiri pernah sepanjang mengandung anak yg ke 5 tak ambil susu langsung. Pengambilan susu ini sebenarnya baik utk membantu ibu menambahkan kalsium, dan juga utk tulang. Tapi kalau tak ambil sis blh ambil makanan yg mengandungi byk kalsium (blh google) sebagai ganti.

susu elok kalau minum . elok untuk kita dan untuk baby juga. kalau tak boleh minum minta yg jenis tablet pada doc. sbb baby akan tarik kalsium pd badan kita untuk ttumbesaran dia. jadi apa yg kita makan untuk baby juga.

Tak kisah susu apa pun sebenarnya. Janji ada kalsium setiap hari. Dan jangan tinggi gula. Kalau kita memang amalkan susu setiap hari, in shaa Allah badan kita kurang2 sakit sbb badan kita kurang kalsium.

4y ago

Sama2 😊

Kandungan x jejas apa2 sbb baby die serap kalsium dr badan ibu.... Cuma ibu la kurang kalsium... Nk topup balik ape yg baby amik tu ibu kne la minum susu... Klau x nnti gigi cepat gugur

Xpenting susu, yang penting kalsium. Kalsium blh dpt dr sumber mknn lain. Cuma susu tinggi kalsium. Puan blh cuba minum frisonmum ke. Sblm beli puan cuba dulu sampel, request sampel.

Sy x boleh minum susu yg bancuh..hehe. susu kotak farm fresh je boleh telan. Kalau sis x minum susu,consult dgn doc. Nanti dia bg pil calcium

klau kk sini, depa suggest mnum susu biasa je..xyh utk ibu mgandung pn xpa..as long as susu..tp utk elak sembelit, ai mnum yg low fat..

Sy pon xleh minum susu pdhal fav dedulu b4 prgnant everynight msti susu. Skang makan pil calcium je. Huhu

sy pun jnis xmnum susu putih. susu.kotak dutch lady je boleh telan. lpstu try la.friso vanilla sdp