Bayi sy Masih newborn, dia minum susu similac, tapi ada masalah berak, blh tukar susu Dutch Lady ke?

Dutch Lady - rumusan Bayi ok ke?

4 Balas

Nak tanya, mcm mana nk tukar susu ya. maksud sy, boleh ke terus tukar. skrng sy guna dutch baby, tp baby susah berak n kembung. jd sy nk try tukar dumex pula. tp xtau cara sesuai. Cthnye, sy terus stop guna dutch baby, n bg dumex or kena pelan2 tukar. Kirenye klu shari ank minum 7 kali susu botol, dr 7 tu, skali sy bg dumex, 6 kali lg truskn dgn dutch baby?

1y ago

Mcm sye susu lactogen masih ada lg tp ank tk serasi dgn susu tu sye try susu dupro tu sye wt satu scoop susu 60ml air smpi la ank serasi dgn susu tu...pastu buat 2scoop air 80ml sye monitor kencing berak ank skli alhamdulillah serasi....

Ye btul tu sis susu formula ni kene try and error...ank sye 5jenis susu sye tru and error sbb masalah tk blh nk berak....syukur susu yg last tu serasi dgn ank sye....ank sye minum susu dupro + berat badan naik

Kena try & error sis. Baby saya tak sesuai jgk susu similac. Dia susah berak. Kalau berak pun busuk sangat. Byk jenis susu tukar. Last² dutch baby yg serasi.

Ada orang cakap bagus. Semuanya kena try and error sis. Tak semua baby sama