?

Saya nak tanye, kalau pregnant time buang air besar tu smpai berdarah2 Normal ke? Maaf sy first time pregnant. So tak thu. Ke sebab pemakanan sy ye?

22 Balas

normal sis ..saya first pregnant..sembelit sampai berdarah.. saya pergi check doktor..doktor cakap kurang makan ubah..dan kita lebih kan makan dagging.. sebab itu sembelit..saya minta doktor bagi ubat untuk sembelit..alhamdulillah sekarang sembelit kurang nak jadi dh🥰

klu sembelit tu normal sis...tp klu sampai berdarah,kne rujuk doktor jugak..kot buasir ke ape...tp klu darahnye sikit je kua mungkin luke sbb 💩 keras sgt kot..

Sembelit tu.... Bykn minum air... Mkn sayuran dan buahan... Ngeri lau sembelit... Sy minum air rebusan buah kering nk elakan sembelit....

huh smpai bedarah eh....tula ngeri sembelit time prgy😂...sis klo takot g la klenek tnya...nah...

Hrmmm sembelit nieh memang buat aku fobia gra2x sembelit aku dpat buasir 😭😭😭😭😭

Saya pun pernah 2 bulan lepas sbb kurang minum air putih... Bnyakkn ja minum air putih ya

Aduh, besar pengorbanan ibu ni.. Normal akan sembelit sbb prubahan hormon. Makan betik

Sy pun sembelit..taik keras mcm batu smpai terkoyak dubur🤣..tu sbb bdarah

Sma lah sis..sy pn baru je 2 hari lepas mengalami masalah yg sama..😩

normal laa sis banykkn minum air masak mkn sayuran dan buah2han ye