gatal2

Saya nak tanya..saya mengandung 3 bln lebih..normal ke kaki tumbuh gatal2 mcm ni..baru jadi dlm smggu ni..mula timbul 1,2 je..mmg gatal sgt..xleh move on nk garu2..last2 jadi cmni..dah g jumpe doc..just bg cream n ubat tahan gatal je..ade sapa2 ibu mengandung sama mcm saya..mcm mana cara nk hilangkn rasa gatal tu erk..

gatal2
59 Balas

Sama la kita sis..tp sy gatal bhgian leher dn bahu, tp sy biarkn je, lps brsalin akan hilang sendiri.

Sy kat tangan dan dada.sebiji mcmni la.huhu.kk ada bg Ubat sapu tp xjalan.makin gatal2 ada la.huhuhu

Sy baru lepas gatal2 satu badan... sebulan juga nk baik... lepas hilang gatal baru tau pregnant...

Sy kena lepas bersalin mmg gatal sis kadang2 rendam dgn air garam suam2 mcm tu baru kurang.

Pegi doc check , usia kandungan saya sama mcm awak dan alhamdulillah lepas sapu ubat dah okay dah

5y ago

Awak jumpe doc kulit ke doc biasa sis..

Saya pun macam awak. Skrg pun mengandung 3bulan. Garu sampai jadi kudis 🤦🏻‍♀️

Sy pn jd cmtu tp dkt leher. Kakak ipar ckp alahan. Pegi klinik pn doc ckp bnd yg sama.

ai pon kna sama...naik kt bdn abeh..ai pkai bdak sjuk yg kt eco tu alhamdulillah ok

Sy da mcm ni..tp gatai bdn,pkai ubt sapu..ilang jgak tp nti gtai tempat lain pulak

Mungkin alahan masa mengandung..blh guna calamine lotion utk hilangkan gatal2 tu