22 weeks, badan gatal gatal

Ada tak ibu2 masa mengandung ni badan jadi gatal2 ? Sy hampir 1 badan rasa gatal2, tak xtahan sgt rasa 😭 mlm2 ssh nak tido. Mcm mn nak buat ye ? Blh mandi laut x time mengandung ni ? #bantujawab

2 Balas

Gatal-gatal tu one of pregnancy symptoms. Normal mommy. Lepas bersalin nanti hilang. Sementara tu boleh tukar sabun mandian untuk kulit sensitif macam cetaphil, sebamed, etc. Pakai body lotion atau body moisturizer jugak untuk elakkan kulit kering. Plus checkup nanti inform doktor ya. Boleh mandi laut 😊

Taksure boleh / tak sis mandi laut tu . Mybe tu alahan jgk nti checkup kk info dkt nurse & doctor