Stretch mark

Ada ke yang pakai bio oil dgn lotion stretch mark dr 1st trimester tapi start hujung 2nd trimester jadi naik jgk stretch mark. Tak gatal langsung dan tak pernah garu. Tapi tetap ada. Makin bertambah even dah sapu bio oil hari2. Kdg guna lotion jgk. Tapi bertambah jgk. Skrg da 34weeks smpai atas pusat pun dah ada 😣.. kenapa ea? Ke sbb jenis kulit? Dah jenuh jaga tapi tetap ada. Sampai hitam2 perut n pusat. Stress tgk perut sendiri 😔#1stimemom #pregnancy #firstbaby

1 Balas

Stretch mark ni ikut badan. Even kalau awak letak lotion banyak2 pon, tapi kalau badan awak jenis yang akan naik jugak, dia tetap naik. Ada jenis badan yang naik sikit je, ada yang tak naik langsung even tak pakai lotion

2y ago

tu la.. sy ni dah jaga dr awal dah tapi tetap jugak ada. nk kena redha lah gayanya tgk perut sendiri ni 😣