Hmm stretch marks

Currently 36w pregnant right now. Tengoklah perut dah macam buah tembikai 🥲 gatal makin menjadi2.. dah pakai krim stretch mark mama choice tapi masih sama, #pleasehelp 😭

Hmm stretch marks
12 Balas

cb sis amlkan mnyk kelapa dara d aura dr awal. sy dr ank prtm smpai ank no 6.alhamdulilah.x da smpai jd mcm tu pada kulit sy. klau ada gatal ckit2 pun. sy hanya gosok2 dr luar baju je. sy tak akn garu guna kuku...dokter dan nurse pernah tegur sy. kulit perut nmpk cntik je. sy pakai apa. sy beri tahu. yg sy guna mnyk kelapa dara d aura. dr awal bunting smpai lah beranak. dan sy tak akn garu guna kuku. klau ada gtal gosok2 guna tapak tgn je. sbb bkn apa. petua ibu sy. sbb ibu sy branak ank 9 org tp perut ttp cntik kulit dia.

9mo ago

Vco tu yg makan ke ? Ke ade yg sapu

xpe sis..jgn sedih²..lain org lain simptomnya.. sy dulu anak 1st mcm ni.. kita xboleh buat apa.. redha jela.. lps bsalin stretchmark makin pudar nti cuma kena rajin pakai lotion atau ap² minyak utk stretchmarks.. ni tgh pregnant anak no.2 xde stretchmarks.. cuma bekas stretchmarks dulu ada npk sikit line putih..xbyk.. sis sabar ye..inilah pengorbanan kita ibu²..

2y ago

Tulah tgh pujuk hati ni it's normal. Terima kasih atas kata2 smgt & really appreciate the tips. May Allah bless you ❤️

Hi! I am Sara from Mama's Choice Malaysia. We are sorry that you are experiencing this. However, we do recommend the usage of Stretch Mark Cream from the moment you detected your pregnancy and continuously until you give birth. For older stretch marks, it will require some time to fade 😊❤️

Saya kalau gatal di perut, saya letak minyak kelapa dara. Lega lah gatal2 tu. Dan jangan garu. just usap2. Teruskan je pakai lotion strech mark tak kisah ada strech mark atau tidak. Saya masa hamil tiada strech mark. selepas sebulan bersalin ada strechmark di kawasan atas kesan czer.

sy anak 1st memang teruk. Sy xgaru pun , maybe sbb berat naik mendadak kot... memang sakit rasa mcm kulit merekah. Anak dah umur 6 tahun pun ada lagi tanda.. sy ada sapu lotion tp tula.... jadi jugak strechmarks

lain org,lain ragam. sy xde parut mcm ni. linea nigra pon xde. cuma bulu2 je banyak kt perut 🤣 bt masa skrg,xde apa blh buat. lpas bersalin nnti,try pkai derma health skin labs. nnti dia akn hilang sendiri

Jangan risau sis . Saya pun pakai jugak cream strech mark . Saya punya tak gatal tapi hitam dan sangat teruk tapi doc cakap normal . Insyallah lepas bersalin kalau pandai jaga hilang 🥰

Cuba pakai Minyak zaitun.. saya tiap kali gatal tahan tangan x bagi garu n cepat2 sapu Minyak zaitun.. guna minyak zaitun safi penutup merah… Bukan yang Minyak zaitun makan tu..

2y ago

Sama2 sis 🥰… jangan sedih2 okay.. saya doakan Semoga lepas bersalin nt semua alahan luar dan dalam akan kembali normal 🤲🏻..

Saya 37w3d pun mcm sis. dulu pakai losyen palmer tp tak tahan gatal juga. Tukar kpd oil stretch mark palmer. feel much better kurang sikit rasa gatal tu.

2y ago

Awhhhh i really need to hear that ❤️ thank you for the kind words dear, may Allah bless you.

sama mcm sy sis 35w mkin hitam plk 🥲 tak garu pon . bru ni pgi berurut bidan kg tu suh pkai baby oil .nnty kulit kita tk kering.