Susu untuk anak berumur 1tahun 1bulan

Saya nak tanya susu apa yg okay untuk anak saya umur 1tahun 1bulan. Start lahir smpai umur dia skrg dia fully breastfeeding tp skrg dia mcm xde selera mkn sngt. Saya rasa mcm dia perlukn susu formula. Lgipun susu saya mcm dh makin berkurang.

1 Balas

try n error la sis, cari susu ikut kemampuan sis, pastu beli paket kecik dlu, klu dia xnak yg tu xdelh rasa rugi sgt..hehe.. xpun, klu pegi mall, cri tmpat susu yg ade promoter, mntk sample susu atau cari dlm laman web jek.. btw sama umur dgn anak sy ni, sy pun prasan dia xnak mnyusu sgt, tpi dia suke cuba mcm2 makanan dan mnum air msak, jadi sy x delah fikir psal susu formula sgt.. kdg2 sy bgi susu kotak fullcream jek klu keluar jalan2..

2y ago

Nie saya bru beli dugro sure pastu dia xnk langsung susu dlm botol. Saya try letak dlm sippy cup mula2 je dia minum pastu lama sikit dia xnk.