Botol susu apa yang sesuai dan baby tak tolak botol

Sy fully breastfeeding dan skrg tgh pregnant sec baby. 1st baby umur 1tahun 2bulan. Dah mcm mcm jenis botol dan susu try tapi baby tolak. Susu dia minum if dlm cawan itu pun sikit

1 Balas

bg susu ibu atau susu formula sis ?? boleh minta bantuan org sekeliling..suami ka... minta dy y susukn n pastikan mummy xda dekat dgn baby.. sbb baby tau bau ibu.. jd lebih selesa menyusu direct dgn ibu berbanding botol....hahaha..sy bg cadangan ja kot² jadi.. sbb masa sy dulu x jadi...tp bole ikhtiar ...

5mo ago

Skrg anak sy dah minum susu formula pediasure. Tapi dlm botol straw. Nak tido dia akan menyusu badan. Alhamdulillah walaupun ada menyusu badan juga tapi formula dia minum sbb susu badan tak banyak dah