scan gender baby

Saya nak tanya seeloknya scan gender Baby masa berapa Week ye?.. Today saya dh 21week klau scan dah boleh nampak ke?

20 Balas

Sis pi buat scan masa 20 weeks..tp x berpa jelas sbb baby kecil lg around 3++gm..baru minggu lps pi scan balik masa 25 weeks..baru nampak jelas..memang siap2 ckp ngan baby suruh tunjuk hu..hu..jgn kepit la..mama nak tgk ni,minum air sejuk jgk...buat detail scan hr tu..muka je x brp jelas sbb dia tutup muka ngan tangan..berat 8++gm dah..

4y ago

Nanti repeat la scan dlm 25 weeks..insyaallah nampak..kak hr tu..gosok2 perut masa otw nak pi klinik..mintak baby tunjuk hu..hu..minum air sejuk jgk..sbb biasa nya kalau ada air senang nak scan..& jgn kencing sblm pi klinik..tu yg nurse rajin bg tau kalau nak pi scan..baru senang nampak

Saya pergi detail scan 25 weeks dah susah sbb baby besar drpd umur dia.. before 24 la kalau nak tgk overall.. saya scan kat kk 20 weeks nampak overall sekali dgn gender

4y ago

Ooo saya baby boy.. baby saya plak time tu show off bawah tu dgn jayanya. So mmg obvious nampak.

Sy dah pegi scan tp tk nmpk baby kepit kaki.. Selalunya klau boy bila baby kepit kaki akan nmpk jugk telur kan.. Ke sy yg silap?..

Saya buat detail scan masa 19weeks dah blh nmpk gender baby . Klau baby bg kerjasama , senanglah . Klau dia kepit tu , nnt try lg 😅

4y ago

Baby kepit kaki.. Huhu..☺.. Mmg kne Try scan lg lps ni.

Alhamdulillah Saya scan 20w nmpk suda, senang nampak sebab nampak pistolnya dgn baby bagi kerjasama..

Sy 20 weeks dh bole nampak dah. Tpi depends baby kadang dia tknk tunjuk gender dia . Dia malu ☺️

4y ago

Iye.. Sy dh pegi scan tdi baby kepit kaki.

Saya scan 21 week nmpk mcm girl.scan 25wekk nmpk telur plk.adui xthula.baby nk suprises kot

Sy 22w g scan.. alhamdulillah bby bg kerjasama.. trus nmpk gender sbb dia kangkang 😂

Nk nmpk jelas 25w ke ats tp ad je yg clear nmpk dari 18w ikut luck jgk sis☺☺

Saya scan 17 weeks alhamdulillah dapay tengok clear bebird baby hehe