Lendir & darah.

Saya nak tanya, saya pregnant 1st baby. Sekarang 38w3d. Saya ada turun tanda lendir & darah sikit2, tapi takde rasa sakit. Dia turun time subuh, dah 3-4 hari. Siang tak ada keluar. Baby gerak semua cukup. Saya confuse, sama ada kena terus ke hospital atau tunggu sakit contraction? Kalau boleh keadaan sekarang ni, kes tengah tinggi. Nak elakkan ke hospital terlalu awal. Mohon bantuan & pandangan.

1 Balas

Dah boleh pergi hospital utk doc check bukaan. Biasanya tanda darah/lendir turun sebab dah ada bukaan. Pengalaman saya 1st time keluar lendir dgn darah ni 38w4d(saya ingat sebab scroll balik soalan saya pernah tanya dalam ni haha) then esoknya masuk wad dah, lusanya bersalin. Bersalin 38w6d(1 june 2020)