Period hanya 2hari

Saya nak tanya saya bulan ni period hanya 2hari..sebelum period tu saya mcm ada tanda2 pregnant tapi sya cek -ve.. so normal ke kalau period 2 haritu? Atau sebenanye tu saya gugur? Sepnjg period tu kat pad xbnyak darah pon means pad xpenuh..tapi bile kite duduk kat toilet buang air baru keluar darah gelap..

8 Balas

normal sis kadang hormon kita ni berubah2. sis monitor lah kalau berlarutan macam tu maybe elok sis gi klinik dapatkan pendapat pakar, sebab apa and affect apape atau tak. tanda2 awal pregnancy tu banyak yang sama dengan tanda2 awal PMS sebab dedua pun sebab hormon progesterone kita naik. biasa sangat buat keliru

Lepas kahwin normal period 2 hari or sehari or selang2 hari. Normal juga tiba2 keluar sikit atau terlebih banyak. Saya pernah consult doktor & dia pernah ckp kalau upt negative tu jgn overthinking ingat gugur. Semua tu normal & boleh jadi permulaan masalah hormon

You baru kawin ke? If baru kawin, normal hormone terganggu. Otherwise, kalau tiba2 jadi macamtu, sebaiknya jumpa pakar ya sis. Takut masalah hormone

Period sis. Kadang sebab hormon tapi darah dah lebih 24 jam tetap di kira sebagai period. Kalau gugur, darah lagi banyak dari period 😊

klu gugur, upt tetap akan positive sis.. klu da negative nie mksudnya memg x pregnant & mgkin masalah hormon..

Hormon terganggu, normal je. Kalau UPT tak positif, means tak pregnant. Tp hormone tgh kucar kacir

If baru kawin, normal period jangka pendek sbb perubahan hormon. Tapi better check doktor juga ye

masalah hormon tu