Period atau spotting?

Hai.. Sy nk tnya, ada x yg berpengalaman mcm sy? Period sy awal seminggu dri tarikh spatutnya, tapi period hanya 1 hari je, sy xpasti lah period atau spotting, sbb darah hanya sedikit n xpenuh pad.. sy belum buat test UPT, sbb jangkaan period sy lagi 2 hari.. So adakah tu tanda2 awal kehamilan? tq pada yg sudi menjawab.. 😊

8 Balas

saya ada keluar darah coklat sikit ingat period tapi tak ada dah. sepatutnya esok period. saya buat upt jadi positif. tanda pregnant masa tu 4 minggu. masa scan 6weeks, doktor kata keluar darah coklat tu tanda penempelan. sis kena buat upt. kalau pregnant, wajib ambik folid acid. selagi ada bleeding/spotting secara berterusan atau nonstop, sila pergi klinik. kalau tak ada, tak ada apa2 la tu. take care.

Darah kalau keluar sampai 24 jam walaupun sikit2 tu dah di kira period ☺️ kalau implantation bleeding dia just secalit je. Sis dah boleh try buat upt. Kalau negatif, mungkin hormon tengah tak stabil.

we cant answer your question. jawapan cuma ada pada UPT test. thats the only ‘person’ can give you answer. so buatlah ye. dari rasa curious baik buat je. terus dapat jawapan.

tak bole nak berharap juga sis..apa2 pun kne cek upt dlu..sy sbelum 2hari period oernah juga spotting tp cek upt 1line je..seminggu tu dtg period.hormon berubah

nk x nak kne check upt sis.. susah nk ckp tu spotting/ period/ hormon ( masalah lain bkaitan rahim)..

darah implantasi biasanya 10-14 hari lepas conception/ovulation

maybe la