Minum air masak

Macamana eh nk train anak mnum air mAsak? Anak sy nak masuk 7 bulan dah..kadNg suap nsi, sy suap air pAkai sudu skit ja mnum, pastu letak dlm botol susu dia pon dia x hisap..risau laaa nk bt macamana😩

5 Balas

Sis try bagi baby minum guna botol atau cup yg ada straw.. bagi dia sedut, sambil tu sis perhati air naik tak ke straw tu.. kdg macam tak perasan sgt air tu lalu sbb air kosong kan.. kalau baby belum pandai sedut sis boleh belikan dia Richell training cup di shopee.. kita boleh tekan2 cawan tu utk tolong baby minum

Beli btoi air masak baby yg lmbut tu .. saya sy jd suka mnum air masak klw guna btoi tu

offer baby guna sippy cup. bagi baby pegang sendiri

Guna sippy cup sis. Yang ada straw tu.

kdg sy bg cawan sj2 dia laju je